Herstel van de broodoven van De Armen de Poth

Herstel van de broodoven van de Armen dePoth

Lees meer

Boekpresentatie "Woontorens in Nederland"

28/11/2015

Afgelopen zaterdag 28 november werd het 70-jarig bestaan van de NKS gevierd in Paushuize te Utrecht. Bij die gelegenheid was ook de boekpresentatie van de handelseditie "Woontorens in Nederland" van dr. Taco Hermans. Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door de Ridderschap.Op de foto Chris Kalden, voorzitter NKS die het eerste exemplaar van het boek overhandigt aan gedeputeerde cultuur en erfgoed van de provincie Utrecht, Mariëtte Pennarts-Pouw.

Lees meer

Theatergroep Demasqué speelt "Wees ons genadig"

12 juli 2014

"Wees ons genadig" vertelt het verhaal van een vierhoeksverhouding tussen drie mannen en een vrouw. De uitvoering is met steun van de Ridderschap mogelijk gemaakt.

Meer informatie: www.demasque.nl

Lees meer

Kinderen van Toen

12 juli 2014

"Het is wonderlijk om te ervaren hoe verschillend al "onze" kinderen de 2e wereldoorlog beleefd hebben. Waar de ene fluitend en grotendeels onwetend de 5e mei 1945 bereikte, was de oorlog voor de ander een traumatische gebeurtenis die een leven lang zou doorwerken" .
Het was een boeiend project en we zijn heel tevreden met dit prachtige resultaat, dat mede dankzij de subsidie van uw organisatie tot stand kon komen.

Meer informatie: www.kinderenvantoen.nl

Lees meer
Nieuwsoverzicht

Historische richtingwijzers Amersfoort -
Wijk bij Duurstede

17 augustus

Op 17 april 2015 onthulde de heer G. Boonzaaijer, wethouder in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, een gecombineerde historische wegwijzer in Maarn. Mede dankzij de financiële ondersteuning door de Ridderschap is realisatie tot stand gekomen.

Lees meer

Kamp Amersfoort - 70 jaar

12 juli 2014

De Ridderschap heeft een financiële bijdrage geleverd ter ondersteuning van de 70 jarige herdenking van de overdracht van Kamp Amersfoort aan het Rode Kruis op 19 april 1945.

Lees meer

Europeesche Erfgoedprijs | Huis Doorn

12 juli 2014

De Stichting Vrienden van Huis Doorn heeft een prestigieuze Europeesche erfgoedprijs gewonnen. De organisatie Europa Nostra Creative Europe heeft dit wereldkundig gemaakt in een promotiefilm. De Ridderschap van Utrecht gaf hier een bijdrage aan. De film is te bekijken op http://www.europanostra.org/awards/171/

Lees meer
Nieuwsoverzicht

Een project aanvragen

De Ridderschap ondersteunt culturele en natuurhistorische projecten en projecten van algemeen belang in de provincie Utrecht. Uw aanvraag dient voldoende inzage te geven in het project, het doel, de doelgroep(en) alsmede de financiële huishouding.

Uw aanvraag indienen

© Ridderschap van Utrecht

Delen